TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

POSTUR

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2024 10:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2024 10:34

Çoğumuz çocukluğumuzda , ‘’kambur oturma ,dik dur ‘’ yönlendirmesini büyüklerimizden duymuşuzdur .

Kültürümüzde spor yaparak güne başlamak yada küçük yaşlarda spor yapma alışkanlığını kazanmak hiçbir zaman öncelik olmamış hatta ihtiyaç değil lüks olarak yerleşmiş ne yazık ki ..

Oturarak çalıştığımızı , uzun süre ekran karşısında kaldığımızı ve telefona bakma açımızla boyun formunu tamamen bozduğumuzu düşünürsek ,postürümüzün değişmesiyle boyun rahatsızlıkları , sırt ağrıları , sinir sıkışmaları , birde kadınların bacak bacak üstüne atmasıyla kalça ve omurga eğriliği sorunları beraberinde , düzensiz bağırsak sendromlarını , tıkanık enerji kanallarını , sarkan yüz hatlarını da beraberinde getiriyor .

Doğru oturma pozisyonuna davet ediyorum sizi , yazının devamını bu şekilde okuyalım birlikte ;

Ayak tabanları yere bassın , dizler kalça genişliğinde açık ve karşıyı göstersin , kalça tabanını içi su dolu bir kase gibi düşünmenizi istiyorum ,fazla öne gidersen su öne doğru dökülür , fazla geriye eğilirse arkaya dökülür , kase içindeki suyu dengede tutacak sekılde kalça tabanını sabitle , omuzlar bir tık aşağı ve geriye , sanki kürek kemikleri arasında küçük bir topu taşıyor ve düşürmemeye çalışıyor gibi ve çene bir tık yukarı , son olarak da dili damağa yerleştirelim ,işte dört dörtlük bir doğru postür ve oturuş .

Bu oturuş bir süre sonra yerini slime gibi sağa sola kendini salan bedenlerimize bırakıyor .Doğru postürle oturmaya devam etmek için güçlü ve esnek kas yapısına , bunun için , yapılan düzenli pratiklere ihtiyaç var .

Bacak bacak üstüne attığımızda oturma kemikleri yerinden kalkmadığı sürece sorun değil , aksi takdirde bedeni yamulttuğumuzda omurgaya da eğrilik için alan açmış oluyoruz .

Bir yerimiz tutulduğunda , pratik birkaç hareketle açabilecekken , bulduğumuz ilk kişiye şurayı biraz ovsana diyoruz , kasları , kasın yapısını bilmek, kritik bir anda küçük müdahale yapabilmek için doktor , fizyoterapist falan olmamıza gerek yok , bedenimizi tanımaya ihtiyacımız var sadece , derslerde hep söylediğim , evimize elektronik bir cihaz aldığımızda iyice araştırıyoruz ,inceliyoruz , kullanıcı yorumlarına bakıyoruz , nasıl çalışır , nasıl kullanmamız gerekir , ama içine doğduğumuz bu bedeni asla araştırmıyoruz , o kadar bize ait ve istediğimiz gibi kullanırız bilincindeyiz ki aklımızın ucundan geçmiyor mesela kaç senedir bu bedenin içindeyim , içinde ne var ? , Nasıl kullanırsam maksimum fayda sağlarım ? Nasıl kendini yeniler ?

Bedenimizin dili vardır ,okumasını öğrenirsek çok güzel mesajlar verir .Ve aslında doğru kullanım ve yerinde küçük müdahalelerle ilaçlara mahkum olmadığımız bir hayat da mümkün .

Her şeye çok kolay ulaşabildiğimiz bu dönemde çeşit çeşit ihtiyaca yönelik postür pratikleri de var , her gün 5 dakikanızı ayırarak tekrar ettiğinizde yüzünüzün yukarı taşındığını , omuz başlarınızın geriye yönlendiğini ve duruşunuzun estetik aynı zamanda sağlıklı bir duruşa geçtiğini göreceksiniz , bu da beraberinde rahat nefes , rahat mide , bağırsak sistemi ve enerji akışını getirecek .

Kendinize ayıracağınız zamanın kıymetine , kendinize yatırım yaptığınızda hiç boş dönmediğini gördüğünüz zaman inanacaksınız .

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.