TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GEZGİN SİNİR

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2024 09:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 10:55

Bir haberleşme ağından bahsetmek istiyorum size ,

Aklınızdan geçen haber ağlarından biraz daha farklı ;

Bedenimizde bulunan en uzun sinir ‘’ Vagus siniri ‘’ aynı zamanda organlara kanalı olan beyin ve organlar arasında haberleşmeyi sağlayan bu en uzun sinir’e , ‘’gezgin sinir ‘’ de deniyor.

Vagus sinirinin aktif olması , bedenin sağlıklı olduğunu gösterir , depresyon , panik atak , bağırsak düzensizliği , migren , vertigo , beyin sisi ,enflamasyon gibi bir çok hastalığın tetiklenmesi bu sinirin sağlıklı çalışıp çalışmadığına da bağlıdır .

Günlük yapabileceğiniz çok kısa bir vagus siniri egzersizi ile aktif olmasını sağlayabilir , enerjinizi yükseltebilir ve hatta bir çok hastalığın iyileşmesini de sağlayabilirsiniz .

Yüz yogası derslerinde mutlaka pratik ettiğimiz bu egzersizlerden sonra düzenli uygulama yapan öğrencilerimden aldığım geri dönüşlerden bazıları ; eve yorgun dönmedikleri ve gün içinde enerjilerinin daha yüksek olduğu , göz hassasiyetlerinin rahatladığı ,gözlük numaralarının iyileştiği , gün içinde tahammül seviyelerinin artarak daha sakin oldukları , yataktan istekli ve neşeli kalktıkları , migren ataklarının şiddetinin ve sıklığının azaldığı yönünde .

Günde sadece 1 dakikanızı ayırarak , hayatınıza , uzun vadede etkili bir katkı sağlayabilirsiniz.

Egzersizi birlikte yapalım mı ?

Önce oturma kemiklerinin üzerinde dik bir oturuşa geç , eğer ayaktaysan sabit ve dik durduğun bir pozisyonda ol lütfen

Ellerini başının arkasında ör , dirseklerin kulak hizasında iki yana açık ve yüzün karşıya bakmalı , bu nokta çok önemli ,özellikle egzersizi yaparken yüzünü sağ veya sola doğru çevirmediğinden emin olmalısın , yüzün her zaman tam karşıya bakmalı .

Önce sağ dirsek ucuna doğru gözlerini gönder , bu noktada 20 ye kadar sayarak kal , göz kasların zayıfsa tam dirsek ucuna bakamayabilirsin , olabilecek en yakın noktaya kadar gözlerini çevirmeye çalışabilirsin , zamanla göz kasların güçlenecek ve tam dirsek ucuna bakabiliyor olacaksın .

Burda 20 sayı kaldıktan sonra sol dirsek ucuna gözlerini gönder ve burda da 20 sayı kal .

Egzersizi yaptıktan sonra esneme , göz yaşarması , baş dönmesi gibi etkiler olabilir bunlar beklenen ve sürekli olmayan belirtilerdir .

Düzenli uygulayacağın bu egzersizi her hafta 5 sayı arttırarak , en yüksek 60 sayıya kadar çıkabilirsin .

Bu kadar kısa süren bir egzersizi rutinine dahil ederek hayatına nasıl katkı olacağını görmeni çok isterim.

Vagus Siniri ve bedenimizdeki önemi hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz aşağıdaki kitabı okumanızı tavsiye ediyorum .

*Vagus Sinirinin Şifa Gücünü Keşfetmek – Stanley Rosenberg

Sevgiyle

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.