TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süte bomba zam talebi!

HaberTürk ’te yer alan habere göre, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, artık bu fiyatın yetersiz kaldığının altını çizerek, “Üretici şu anda zarar ediyor. Konsey fiyatı da artık yetersiz kaldı. Çünkü yem fiyatlarına tekrar 25-35 zam geldi. Maliyetler arttı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Süte bomba zam talebi!

"TÜKETİM AZALDI GİBİ SÖYLEMLERLE SÜT FİYATLARINI DÜŞÜRDÜLER"

Geçmişte firmaların süt almamasını da anımsatan Keskin, “Firmalar süt fiyatlarını düşürmek için yapıyorlardı. Kendilerine göre bir strateji uyguladılar. Tüketim azaldı gibi söylemlerle süt fiyatlarını düşürdüler. Bazı yerlerde 2 lira düşerken konsey fiyatının uygulandığı yerlerde 1 lira aşağı çekildi. Bunlarla mücadele ettik. Bakanlık tarafından süt tozu ihracatının açılması tereyağı ithalatının kısıtlanması gibi regülasyon hayata geçirildi” dedi.

Sözlerinin devamında Keskin, “Kısacası sütte toparlanmalar başladı fakat hala istediğimiz düzeyde değil. Bundan sonraki süreçte biz süt fiyatlarına zam yapılması gerektiğini düşünüyoruz. En son mayıs ayında zam gelmişti. Şimdiye kadar süte zam yapılması gerekiyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı 3 ayda bir maliyeti güncelleyeceğiz demişti. 14,65 lira geçersiz kaldı artık. Yılbaşına kadar geçiş fiyatı uygulanması lazım” dedi.

Keskin, bir fiyat geçişi olmazsa anaç hayvanlarını kesime gönderme riskinin olduğunu da belirtti.

6 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Öte yandan TÜİK'in 2023 yılına ilişkin çiğ süt üretim istatistikleri verilerine göre Türkiye'de geçen yıl üretilen çiğ süt miktarı yıllık bazda yüzde 0,4 azalarak 21 milyon 481 bin 567 ton oldu. Veri 2017 yılından beri görülen en düşük üretim verisi olarak kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.