TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam Memiş'ten önemli altın uyarısı:

Altın piyasalarında hareketlilik sürerken, yatırımcılar dikkatlerini ABD Merkez Bankası'nın (Fed) perşembe günü açıklayacağı faiz kararına çevirdi. Uzun süredir faizlerin 5.25-5.50 bandında seyretmesi, faiz indirimi beklentisini artırdı. Ekonomistlere göre bu karar, altın fiyatları için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
İslam Memiş'ten önemli altın uyarısı:

ONS ALTIN REKOR KIRDI, YATIRIMCILARA SABIRLI OLMA ÇAĞRISI

Gram altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalarla ilgili konuşan Memiş, dolar kurundaki sınırlı yükselişlerin, gram altın fiyatlarına ons altındaki değişimlerin yansıması olduğunu belirtti. Ons altın bu hafta 2589 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü. Uzman isim, yatırımcılara sabırlı olmalarını ve piyasaları dikkatle takip etmelerini önerdi. "Beklemede kalın" çağrısında bulunan Memiş, yıl sonuna kadar her ay yeni rekorlar görüleceğini öngördü.

FED'İN FAİZ KARARI ALTINI NASIL ETKİLEYECEK?

Geçtiğimiz yılın yaz aylarından bu yana Fed’in faiz indirimine dair beklentilerin olduğunu dile getiren Memiş, ABD'deki enflasyon verilerinin bu süreci bugüne kadar engellediğini hatırlattı. Ancak şimdi, Fed'in faiz indirimiyle altın piyasasında ciddi değişimler yaşanabileceğini belirtti. 19 Eylül'de yapılacak toplantının ardından faiz indiriminin açıklanmasının muhtemel olduğuna dikkat çeken Memiş, piyasanın bu beklentiye odaklandığını ifade etti.

Memiş, faiz indiriminin altın fiyatlarını daha da yükselteceğini belirterek şu sözleri kaydetti: "Ons altın 2585 dolar seviyesinde. Burada artık piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına odaklanmış durumda. Faiz kararı sonrası 2596, 2606 ve 2616 dolar seviyesine kadar önü açık. Bu hafta yeni rekor denemelerine devam edecek. Özellikle perşembe günü açıklanacak kararın sürpriz bir şekilde 50 baz puanlık indirim olması halinde, altın fiyatlarını kimse tutamaz." Memiş'in beklentisi ise 25 baz puanlık bir indirim yönünde. Bu senaryoda dahi altına olan ilginin artacağını ve fiyatların yükseleceğini söyledi.

GRAM ALTIN İÇİN YIL SONU HEDEFİ: 3500 TL

Memiş, altın ve gümüş yatırımcılarının yeni rekorlar beklemesi gerektiğini vurguladı. Özellikle gram altın fiyatlarında 3000-3500 TL seviyelerine ulaşılacağı tahmininde bulunan uzman, yıl sonuna kadar her ay yeni zirvelerin görüleceğini belirtti. "Gram altın nereye, ons altın oraya" ifadesini yineleyen Memiş, eylül ayı için 2880 TL beklentisinin devam ettiğini ifade etti. Altındaki yükselişin durmaksızın devam edeceğine dikkat çeken uzman, satış yapmak için henüz erken olduğunu vurguladı.

DOLAR VE ALTIN YATIRIMI İÇİN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Memiş, profesyonel yatırımcıların dolar üzerinden pozisyon almasının mantıklı olabileceğini belirtti. Memiş, "Profesyonel yatırımcılar için şu anda dolar tarafında pozisyon almak mantıklı olabilir. Parite üzerinden yapılacak altın alım-satım işlemlerinin kısa vadede büyük bir getiri sunacağını düşünüyorum. Ancak bunlar acemi yatırımcıya yönelik işlemler değil. Bu nedenle elindeki fiziksel altını satan yatırımcı, kısa sürede yerine aynısını koyamayacak" diyen Memiş, altın sahiplerinin sabırlı olması gerektiğini vurguladı.

Uzman isim, tünelin sonunun artık görüldüğünü ve sabırla bekleyen yatırımcıların kazançlı çıkacağını belirtti. "Son virajda yapılacak hatalar, büyük zarara neden olur" diyerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.