TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsan Kaynakları Süreçlerinde Performans Yönetimi Neden Önemlidir? 

Sektörlerin ve çalışma dünyasının sürekli gelişimi ve dinamikleri her bir şirketin iş süreçlerini daha etkin yönetebilmelerini zorunlu kılmaktadır. Ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren küçük şirketlerden büyük şirketlere kadar tüm kurumların öncelikli hedeflerinden birisi iş süreçlerini daha etkin ve kârlı yönetmektir. Bu noktada insan kaynağından verim elde edebilmesi için şirketlerin insan kaynakları departmanına sahip olması gerekmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2020 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2020 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
İnsan Kaynakları Süreçlerinde Performans Yönetimi Neden Önemlidir? 

İnsan kaynakları profesyonelleri şirketlerin iş süreçlerini başarıyla yürütebilmesi için insan kaynağının sağlanmasında görev alır. Çalışanların eğitimi ve gelişimi, kariyer yönetimi, personel seçimi ve işe alımı gibi kritik süreçleri de yöneten insan kaynakları departmanları performans yönetimi konusunda da önemli görevler üstlenmektedir. Şirketlerin süreçlerini verimli yönetebilmeleri için çalışan motivasyonunun artırılması, çalışan gelişimi ile eğitiminin sağlanması ve becerilerinin artırılması ve kariyer planlamasının yapılması gerekmektedir. Tüm bu süreçleri etkin ve yüksek değer etrafında yöneten şirketler çalışanların kuruma olan bağlılığını ve ortak bir hedef etrafında buluşmayı da sağlar.

Performans yönetimi, şirketler için süreklilik arz eden ve yıl içerisinde belli periyotlarda tekrar eden bir süreçtir. Çalışanların yıl içerisindeki performanslarının ölçülmesi ve gelişiminin takip edilmesi, şirketlerin bir sonraki aşama için atacağı adımları ve hedeflerini doğrudan etkiler. Özellikle iş geliştirme süreçlerinde çalışanlarını karar mekanizmasına dahil eden şirketler, yüksek verim ve sonuç odaklı süreçleri başarıyla tamamlamaktadır. Şirketler için ele alınması gereken kritik konu ise çalışanların karar alma ve uygulama becerilerinin geliştirilmesi, performans yönetiminde ve değerlendirmesinde olumlu geri bildirimler alınmasını sağlar.

Yöneticiler tarafından yürütülen performans yönetimi süreci objektif yapılmalı ve hedef ile beklenen sonuçlar ortaya doğru konulmalıdır. Doğru ve gerçekçi olmayan hedefler etrafında şekillendirilen performans yönetimi sürecinin şirketler için başarısızlıkla sonuçlanması olağandır. Performans yönetimi sürecini yürüten yöneticilerin de gerekli yetkinliklere sahip olması gerekir.

Performans yönetiminde elde edilen veriler şirketlerin iş süreçlerinin ve çalışanların performansının nasıl artırılması gerektiği konusuna odaklanmalıdır. Etkili ve verimli bir performans yönetimi sürecinin başarıyla tamamlanması elde edilen verilerin hangi aşamada ve nasıl değerlendirileceği ile de ilişkilidir.

Sürekli artan rekabet ortamında şirketlerin ayakta kalabilmelerinde çalışan performansı oldukça etkilidir. Çalışanlarını bir hedef etrafında toplayabilen şirketler ve yöneticiler belirli dönemlerde yapacakları performans yönetimi ile iş süreçlerini de geliştirme fırsatına sahip olurlar.

Merve Şahin

Humanrate

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.