TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hayatı Aydınlatan Kadınlar "

Günsan Elekirik Pazarlama İletişimi Müdürü Tuba Gençay ile “Hayatı Aydınlatan Kadınlar Projesi”ile ilgili keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
“Hayatı Aydınlatan Kadınlar "

Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörünün önce gelen firmalarından Günsan Elektrik, 2019 yılı ortasında hayata geçirdiği “Hayatı Aydınlatan Kadınlar Projesi” ile çalışmayan, çalışmak ve kendi ekonomisini yaratmak isteyen kadınlara eğitim vererek elektrikçi ustası olarak yetişmelerine katkı sunmayı hedefledi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi işbirliği ile hayata geçen proje kapsamında teorik ve pratik eğitimler verildi. 3 ay süren 508 saatlik teorik ve pratik eğitim kapsamında elektrikçiliğin temellerini öğrenerek, sahada uygulama da yapan 13 katılımcı kadın, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

1.Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz? Sizi tanıyabilir miyiz?

1980 yılında dünyaya geldim. Lisans eğitimimi Marmara İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde tamamladım. Ardından akademik eğitimimi geliştirmek üzere Yeditepe Üniversitesi’nde MBA yaptım. MBA sonrası ise birçok önemli markayla çalışma fırsatı buldum. LC Waikiki, Filli Boya ve Viko gibi farklı markaların iletişim departmanlarında görev aldım. Son 7 senedir Günsan Elektrik’te Pazarlama İletişimi Müdürü olarak çalışıyorum. Mutlu bir evliliğim ve 8 yaşında bir kızım var.

2.İş yaşamında başarılı olmak için kendinize koyduğunuz öncelikli hedefler nelerdir?

İş yaşamında başarılı olmak için sürekli öğrenmeye devam etmek gerektiğine inananlardanım. Özellikle çalıştığınız alanda neler olup bittiğini yakından takip etmek ve sürekli güncellenmek, eğitimlere katılmak insanı zinde tutuyor ve besliyor. Gelişime açık olmak, yeniliklere uyum sağlayabilmek, farklı perspektifler kazanabilmek, global dinamikleri yakalayabilmek ve gelişen dünyanın değişen ihtiyaçlarını anlayabilmek sürekli takip ve öğrenme motivasyonundan geçiyor. Saydığım nedenlerden dolayı ben genellikle ihtiyacım olan konulardaki eğitimleri takip ederek, katılmaya özen gösteriyorum. İşimin temelini oluşturan insan olgusunu farklı disiplinlerde de anlamaya çabalıyor, 21.yüzyılın pazarlama stratejilerinin temel yaklaşımlarını yakından takip ediyorum. Bunun dışında işimi severek yapıyorum, bu yaklaşımın başarı için temel gereklilik olduğunu düşünüyorum.  

3.Erkek egemen bir sektörde çalışıyorsunuz, bu sizi ürkütmedi mi? Buradan hareketle neler söylemek istersiniz?

Hayır, aksine erkeklerin baskın olduğu ve kadınların iş alanı olarak pozitif ayrımcılıkla karşılaştığı bir sektörde çalışmak beni korkutmaktan ziyade daha iyisini yapabilmek adına motive etti. Erkek egemenliğinin yarattığı atmosferi bir kadının bakış açısıyla, zihniyle ve niteliksel dokunuşlarıyla nasıl değiştirebileceğini anlatmak bu yolculuğumdaki rehberim oldu. Bu anlamda kadın istihdamının değer gördüğü bir anlayışı şirket kültürü olarak benimseyen Günsan çatısı altında çalıştığım için şanslı olduğumu düşünüyorum. Kadınlara ilham olmak, fırsat eşitliğinin sağlanmasında bir rol model olmak, şirket politikalarında belirleyici bir rol üstlenmek ve kadınların güçlü sesi olmak en büyük artıları arasında yer alıyor.

4.Kadın istihdamına yönelik sektörünüzde dikkat çeken ödüllü bir projeniz bulunuyor. Öncü bir rol üstlenen Hayatı Aydınlatan Kadınlar Projesini sizden dinleyebilir miyiz? 

Kendi imkanlarıyla elektrik dükkânı açan Hanife Kaymaz’ın ilham kaynağı olduğu projemiz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü–İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi iş birliği ile 2019 yılında hayata geçti. Hayatı Aydınlatan Kadınlar Projesi ile elektrik sektöründe kadınlar için yeni çalışma alanları yarattık.  Proje ile sektörümüzde kadınların da var olabileceğini gösterdik. Bu alanda kendini geliştirmek isteyen kadınların sesi olduk. Tüm bu çabalar sektörümüze birçok kadın elektrik ustası kazandırdı. Projeye katılarak 3 ay boyunca 508 saatlik süre boyunca teorik ve uygulamalı eğitim gören kadın elektrik usta adayları, Kuvvetli Akım Tesisatçısı Kurs Bitirme Belgesi alarak hayallerine kavuştu. Eğitimi başarıyla tamamlayan 13 kadından 8’i Günsan’da işe başladı. Bir diğer mezun Hülya Çınar ise kendi dükkanını açtı.

İş dünyasında kadınlar için fırsat eşitliğini savunan Günsan’ın hayat verdiği Hayatı Aydınlatan Kadınlar projesinin çok değerli olduğunu düşünüyorum. İletişim dünyasının en prestijli ödüllerinden Altın Pusula ve International Gold Media Awards’tan ödülle dönmenin gurunu yaşıyoruz. Projemiz, şirket kültürümüzün bir yansıması olarak elektrik sektörüne kadın iş gücü katılımını arttırmayı hedefliyor. Projemizin aynı zamanda toplumsal algıları, mesleki klişeleri ve kadına atfedilen rolleri değiştireceğine inancımız tam. Bu doğrultuda çalışmaya, ilham veren ödüllü işlere imza atmaya devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.