Kredi kartlarında 750 liralık ek vergi için geri adım!

Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan yasa teklifiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. AK Parti tarafından hazırlanan söz konusu düzenlemeye tepkiler çığ gibi büyüdü. Bankaların müşteri hizmetleri adeta kilitlenirken, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek olan düzenleme öncesi vatandaşlar, kredi kartı limitlerini 99 bin TL'ye düşürmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 10:04
https://www.kadinveekonomi.com

AK PARTİ, TEPKİLER SONRASI YENİDEN DEĞERLENDİRECEK

Savunma sanayii harcamaları için kredi kartlarından 750 lira tutarında katılım payı kesilmesi teklifine tepkiler sürüyor. Toplumun geniş bir kesimi tarafından tepkiyle karşılanan söz konusu düzenlemenin ilgili maddesinin AK Parti tarafından yeniden değerlendirileceği öğrenildi.

"TEPKİLERİ GÖRÜYORUZ"

Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre; AK Parti kaynakları “Şu anda Türkiye’de 126 milyon 450 bin adet kredi kartı var. Bu kartların 17,5 milyonunun limiti 100 bin ve üstü. Yıllık 13 milyar lira civarında bir kaynak bekleniyor. Yılda bir kere alınacak bu katılım payı, ayda 60 liraya denk geliyor. Savunma sanayiimizin harcamaları çok külfetli. Ama tepkileri de görüyoruz. Belki yeni bir değerlendirme yapılabilir” dedi.

100 BİN LİRA SINIRI DEĞİŞEBİLİR

Düzenlemeden tümden vazgeçmek yerine, 100 bin lira limit sınırının artırılabileceği seçeneğinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

EK VERGİ DÜZENLEMESİNDE NELER VAR?

AK Parti tarafından hazırlanıp Meclis'e sunulan ve bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi beklenen düzenlemeye göre; Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na (SSDF) aktarılmak üzere, tapu, araç alım-satımı, gelir vergisi beyannameleri, SGK prim bildirgeleri ve limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından katılım payı kesilmesi planlanıyor.

Teklif, SSDF’ye aktarılmak üzere vergi beyannameleri, sigorta prim bildirgelerindeki damga vergisi tutarı kadar, tapu ve kadastro işlemlerinden, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira pay kesilmesi öngörülüyor.